Vind jouw plek bij DEMCON

software engineering

Software engineering bij DEMCON begint bij het meedenken over de systeemarchitectuur en kenmerkt zich door de toepassing van diverse algoritmes en de validatie hiervan. We werken dan ook niet alleen aan het programmeren van hardware- en interfacebesturingen. Onze kracht zit in het snel oppakken van nieuwe ontwikkelingen en het bedenken van nieuwe oplossingen.

 

Diversiteit in technologie, proces en inhoud

We ontwikkelen machinesoftware in een breed spectrum variërend van compacte embedded besturingen tot geavanceerde gebruiksvriendelijke user interfaces. Diversiteit is altijd aanwezig. Niet alleen in het brede scala aan technologieën die worden gebruikt om de ontwikkeling te kunnen realiseren, maar ook in de ontwikkelprocessen. De processen lopen uiteen van een snel project voor het uitsluiten van technische risico’s tot ‘model driven engineering’ voor betrouwbare software.

 

Agile ontwikkelen van (on)zichtbaar werk

Door onze Agile werkwijze kunnen we snel schakelen en aan de slag met het ontwikkelen, realiseren en testen. Het realiseren van onze software voor (complexe) machinebesturing bestaat uit:

  • het zichtbare gedeelte, zoals de man machine interface (MMI) of de grafische user interface (GUI) waarvoor we moderne frameworks zoals C#/WPF en QT/C++ gebruiken.
  • het onzichtbare gedeelte, namelijk de control of embedded software waaronder state-of-the art tooling voor de ontwikkeling op een microcontroller, een embedded pc, een FPGA (Field Programmable Gate Array) of een DSP (Digital Signal Processor).

Vacatures op de afdeling software engineering