Vind jouw plek bij DEMCON

optical and vision engineering

De rode draad door al onze werkzaamheden is het gebruik van licht, bijvoorbeeld om te meten of om een beeld te verwerven. Dankzij de diversiteit in onze projecten krijgen we te maken met allerlei aspecten uit ons vakgebied zoals optomechatronica, deep learning, en machine vision.

 

Optica en vision

We werken aan systemen voor onder andere de halfgeleiderproductie (lithografie), ruimtevaart en life sciences. Op het gebied van optica zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beeldvormende optiek, optische meetsystemen en verlichtingsoptiek. Vanuit onze vision expertise zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling van (industriële) inspectiesystemen, oppervlaktekarakterisatie, 3D meetsystemen en zeer nauwkeurige positioneringssystemen. Met een goed ingericht optisch lab en vision laboratorium kunnen we werken met verschillende lichtbronnen, lasers, lenzen en camera’s.

 

Van ontwerp tot testen en kwalificeren

We werken altijd vanuit de systeemgedachte. Dat houdt praktisch in dat we in een project:

  • samen met de klant de specificaties van de mogelijke oplossing opstellen.
  • kansrijke principes testen en het meest veelbelovende concept tot in detail realiseren. Bij vision systemen selecteren we in deze fase de juiste belichtingstechnieken en -apparatuur, kiezen we de juiste manier van beeldverwerving en ontwikkelen en/of programmeren we de benodigde vision algoritmen. Bij optische systemen specificeren we in deze fase de optische componenten.
  • met tests, of specifiek daarvoor ontworpen kwalificatieopstellingen, onderzoeken of de oplossing inderdaad voldoet aan alle eisen.
  • en tot slot betrokken zijn bij de overdracht naar de klant en/of realisatie van het project, onder andere door het integreren van ons product in bestaande systemen.

Vacatures op de afdeling optical and vision engineering