Vind jouw plek bij DEMCON

mechanical engineering

Bij DEMCON is de gemene deler in de ontwikkelingen dat het altijd complex en vaak nog niet eerder gebouwd is. Wij zorgen ervoor dat ideeën tastbaar worden en op zo’n manier worden ontworpen dat alle onderdelen één geheel vormen en precies datgene doen waarvoor ze bedoeld zijn. We zien systemen die we zelf hebben ontworpen daadwerkelijk tot leven komen.

 

Meer dan alleen ontwerpen en construeren

Tijdens het gehele proces zijn we naast het tekenen, rekenen en construeren, ook bezig met:

  • aan testopstellingen sleutelen in ons eigen engineering-lab;
  • de prototyping engineers helpen bij de eerste keer assembleren van ons ontwerp;
  • de operators van de productieafdeling bijstaan bij het optimaliseren van het assemblageproces.

 

Ontwerpen op basis van kennis en inzicht

Wij streven altijd naar een eenvoudige oplossing voor een complexe uitdaging. We ontwerpen op basis van stijfheid, vrijheidsgraden, uitgebreide materialenkennis en kennis van vele (productie)technieken. Daarbij werken we vanuit een aantal basisprincipes.

  • We vragen door. Net zolang tot we antwoord kunnen geven op de werkelijke behoefte in plaats van de (initiële) vraag.
  • We brengen de probleemstelling terug naar de essentie, om het vanuit dit perspectief principieel juist op te lossen. Hierdoor voorkomen we symptoombestrijding en onnodige complexiteit.
  • We gaan door totdat het werkt. Als het even niet loopt zoals verwacht, nemen we onze verantwoordelijkheid. Door goed te overleggen en te testen gaan we voor een volledige –pragmatische – onderbouwing van onze (concept)ontwerpen.

 

Ieder zijn eigen rol

Binnen het (project)team vervullen we, afhankelijk van de complexiteit en invulling van het project, verschillende, soms meerdere, rollen. Waar de één kijkt of de vraag past bij het echte probleem en technisch eindverantwoordelijk is, zorgt de ander voor een werkend geheel door ideeën om te zetten in 3D CAD. Vaak is één van ons verantwoordelijk voor een specifiek vraagstuk, bijvoorbeeld op het gebied van spuitgietbaarheid, fem-analyses of dynamische analyses.


Vacatures op de afdeling mechanical engineering